Archive Page 2

25
Apr
09

saje2 post..sementara menunggu posting mendatang

Portraits in Digital Painting Style

Photobucket

Photobucket

untuk tidak membiarkan blog ni mcm sunyi je..
sementara post yg berikutnya di poskan..
so aku post la beberapa pic yg aku amik dowaktu lapang…

so..

tgk je la..

Pemandangan/Landscape

Photobucket

Photobucket

Bokeh

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

24
Apr
09

aisyah+solihen (kedah – Bertandang)

Ok..majlis di Kelantan dirai dengan lancar..
bertemakan timur tengah (‘arab lahh).. sebaliknya majlis bertandang(menyambut menantu)
oleh pihak solihen x kurang meriahnya.. konsep melayu asli menjadi pilihan..

Tema warna yg dipilih kali ini adalah krim keemasan. sungguh memukau mata memandang.
untuk kali ini..ada beberapa gmbar yg disnap untuk tatapan anda suma..
dan ucapan terima kaseh yg tak terhingga kepada semua yg sudi melawat blog aku ni..

Dan ribuan tQ kepada sapa2 yg singgah lalumeninggalkan sisa2 komen terhadap blog ni..
tanda anda prihatin kepada situasi sekeliling…(aku dah start melalut menandakan jam tepat pukol 2.10am)
wakakaka ok la..
tgk2 la gmbar ni ye…



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

15
Apr
09

Aisyah + Solihen – ‘Arab lah…

ok…
untuk kali ni..post mcm istimewa sket…
majlis perkhawinan Aisyah dan Solehin…

kelantan vs kedah…

Majlis yg unik sebab bertemakan timur tengah…so pengantin pon pkai jubah…
(agak sukar nk buat pose)[aku anggap satu cabaran]..

aku pon terjerumus pka jubah gak…ikut tema la katakan..

Pasangan pengantin dua sejoli ni agak unik kerana sehingga upacara akad nikah dijalankan.,
pengantin lelaki tidak penah bersua muka, mendengar suara si pengantin perempuan..
9 tahun Solihen belajar kat Yaman x pernah2 balik…Aisyah plak kt malaysia la…
selama 9thn kat Yaman…baru kali ni balik untuk berkhawin gadis pilihan Keluarga…
(kwn yg kenenkan – aku diperkhabarkan la)

so ada sedikit buah tangan untuk pengunjung blog ni….

TQ…


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

sekian..
tunggu majlis bertandang di kedah plak…~

07
Apr
09

Pali & Sal

Majlis ni berlangsong pada 20 March hari tu..
majlis ni adalah majlis akad nikah .yg di sempurnakan oleh khadi Imam Musa
di rumah pengantin perempuan, Sal di Bukit Tunggal Kuala Terengganu..

sejurus selesai majlis akad ni..kami para
photographer seramai 4 org dan seorang videographer dipelawa oleh Pali(pengantin lelaki)
yg juga seorang wedding photographer (http://mediaseni.com) ke lokasi outdoor, masjid kristal.

outdoor kali ni bukan beria sangat sebab just main2 saje..
atas pelawaan pengantin..
output pon kurang memuaskan sebab sejurus je sampai kat lokasi, hari dah pun mendung nak hujan…

so…ada beberapa gambar yg sempat aku dirakamkan…

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bersambung~

31
Mar
09

Pali & Sal – Sambungan

Ok untuk sambungan & kesinambungan majlis pernikahan pali & sal..

Aku selaku salah seorang photographer jemputan telah menyertai
mini outdoor shoot di depan umah pengantin pompuan (Sal)
dan di perkarangan masjid kristal ganu kite..~

cuaca agak mendung setibanya kami di sana..
jeles betol cuaca kat kitorang hari tu..~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

21
Jan
09

date Checking… ~

Photobucket

2008
27 December 08 : Fitri & Liya , Tepoh . TRG – Done
28 December 08 : Fitri & Liya , Tepoh . TRG – Sambut Menantu – Done

2009

17 Jan 09 : Prof Datuk Dr. Jaafar – Shah Alam – Outdoor – Done
18 Jan 09 : Prof Datuk Dr. Jaafar- Shah Alam – Outdoor – Done
25 Jan 09 : Labu & ***    – Jertih , Trg.
26 Jan 09 : Labu & **** – Kuantan , Phg

February

March

07 March 09 : Family Day Shot @ Sunway LagoonCancelled
20 March 09 : Pali – Trg.
21 March 09 : Pali – Trg. – Besut Terengganu –  majlis bertandang

April

10 April 09 : Akad Nikah Aisyah –  Kota Bharu
11 April 09 : Majlis Pihak Perempuan – Kota Bharu.
15 April 09 : Aisyah – Majlis Bertandang – Kedah
16 April 09 :
17 April 09 :
18 April 09 :

Mei

5 Mei 2009 : Mr. & Mrs Besut, Terengganu

We offer photography packages starting from RM700 and above.

Our albums are..
– Hardcover Sticky Album
– Hardcover custom album any sizes
– Photo Book

For further info, please e.mail/call us your:-


1. full name :
2. phone. no :
3. address/location :
4. your optional package :
5. wedding date :
6. any request/question :

20
Jan
09

Poster Prof Datuk Dr Jaafar.

ni antara poster2 yang di minta oleh Prof . Datuk Dr. Jaafar..

Datuk ni kaki moto besau…

so beliau minta utk aku designkan satu poster beliau sambil ride moto kesayangan nye itu…

ni la hasil2 nye…

Photobucket

Photobucket