Archive for the 'Wedding Job' Category

17
Jun
09

As a Backup photographer

Salam suma…
ha..dah lama aku x post wedding pnye gambar..
so sini ada la sikit hidangan buat korunk yg berani jenguk
blog yg dah macam mayat ni..

Tanggal 6/6/09..
tarikh yg paling memenatkan untuk kesemua wedding photographer di seluruh malaysia..
(aku jamin 100% semua photographer)..
Mmg ramai pengantin-pengantin yang nk kawin pada tarikh tersebut..

x cayakan..tgk nanti masa tahun 2017..
ty budak2 darjah satu masa tu..mama ngan papa diorang yg kawin tahun 2009..mesti kawin pada tarikh 6/6/09..

tak caya..tgk la nanti…
(dah jauh daku melalot..)

so..aku persembahkan..~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Advertisements
26
May
09

ISU hangat May ’09 – Kes penipuan tahap gaban

Photobucket

Sudah lama tak berlaku kejadian seorang jurufoto menipu dengan mengaku hasil kepunyaan orang lain sebagai haknya.
Kali ini terjadi lagi dimana seorang jurufoto/bloger telah mencuri foto2 kepunyaan grand sifu kita yaitu dome.

Gambar2 yang dicuri itu telah dibuang watermak asal kemudian diletakkan watermak blognya.

Siap letak jenis kamera dan lense..hebat betul penipuan mamat sekor ni..

Yg komen kat blog pembohong tu pulak siap puji macam2..
Macam ini punya orang pun ada dlm dunia ni..

ni dia link galeri si penipu besar ni..

http://skatype.blogspot.com/

http://skatypegalery.blogspot.com/

tolong sebarkan maklumat ini agar orang ramai tidak tertipu dengan mamat ni..
sapa2 yg rajin boleh pergi komen kat blog dia..
tanya dia gambar2 ni curi ke atau ambik sendiri..

LINK rujukan : http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=7423

24
Apr
09

aisyah+solihen (kedah – Bertandang)

Ok..majlis di Kelantan dirai dengan lancar..
bertemakan timur tengah (‘arab lahh).. sebaliknya majlis bertandang(menyambut menantu)
oleh pihak solihen x kurang meriahnya.. konsep melayu asli menjadi pilihan..

Tema warna yg dipilih kali ini adalah krim keemasan. sungguh memukau mata memandang.
untuk kali ini..ada beberapa gmbar yg disnap untuk tatapan anda suma..
dan ucapan terima kaseh yg tak terhingga kepada semua yg sudi melawat blog aku ni..

Dan ribuan tQ kepada sapa2 yg singgah lalumeninggalkan sisa2 komen terhadap blog ni..
tanda anda prihatin kepada situasi sekeliling…(aku dah start melalut menandakan jam tepat pukol 2.10am)
wakakaka ok la..
tgk2 la gmbar ni ye…



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

15
Apr
09

Aisyah + Solihen – ‘Arab lah…

ok…
untuk kali ni..post mcm istimewa sket…
majlis perkhawinan Aisyah dan Solehin…

kelantan vs kedah…

Majlis yg unik sebab bertemakan timur tengah…so pengantin pon pkai jubah…
(agak sukar nk buat pose)[aku anggap satu cabaran]..

aku pon terjerumus pka jubah gak…ikut tema la katakan..

Pasangan pengantin dua sejoli ni agak unik kerana sehingga upacara akad nikah dijalankan.,
pengantin lelaki tidak penah bersua muka, mendengar suara si pengantin perempuan..
9 tahun Solihen belajar kat Yaman x pernah2 balik…Aisyah plak kt malaysia la…
selama 9thn kat Yaman…baru kali ni balik untuk berkhawin gadis pilihan Keluarga…
(kwn yg kenenkan – aku diperkhabarkan la)

so ada sedikit buah tangan untuk pengunjung blog ni….

TQ…


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

sekian..
tunggu majlis bertandang di kedah plak…~

07
Apr
09

Pali & Sal

Majlis ni berlangsong pada 20 March hari tu..
majlis ni adalah majlis akad nikah .yg di sempurnakan oleh khadi Imam Musa
di rumah pengantin perempuan, Sal di Bukit Tunggal Kuala Terengganu..

sejurus selesai majlis akad ni..kami para
photographer seramai 4 org dan seorang videographer dipelawa oleh Pali(pengantin lelaki)
yg juga seorang wedding photographer (http://mediaseni.com) ke lokasi outdoor, masjid kristal.

outdoor kali ni bukan beria sangat sebab just main2 saje..
atas pelawaan pengantin..
output pon kurang memuaskan sebab sejurus je sampai kat lokasi, hari dah pun mendung nak hujan…

so…ada beberapa gambar yg sempat aku dirakamkan…

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bersambung~

31
Mar
09

Pali & Sal – Sambungan

Ok untuk sambungan & kesinambungan majlis pernikahan pali & sal..

Aku selaku salah seorang photographer jemputan telah menyertai
mini outdoor shoot di depan umah pengantin pompuan (Sal)
dan di perkarangan masjid kristal ganu kite..~

cuaca agak mendung setibanya kami di sana..
jeles betol cuaca kat kitorang hari tu..~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

15
Jan
09

Fitri & Liya – Sambut Menantu

28 Desember 2008.
Majlis sambut menantu dirumah pengantin lelaki di Kg. Tok Jiring, Kuala Terengganu.

Majlis yg diraikan bertemakan magenta colour. Ketika Pengantin perempuan di sambut oleh pengantin lelaki diiringai 4 org hulubalang Silat Terelak Asli dibawakan khas dari Kelantan dan berlatarbelakangkan muzik nobat/rebab serunai silat melayu.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket