26
May
09

ISU hangat May ’09 – Kes penipuan tahap gaban

Photobucket

Sudah lama tak berlaku kejadian seorang jurufoto menipu dengan mengaku hasil kepunyaan orang lain sebagai haknya.
Kali ini terjadi lagi dimana seorang jurufoto/bloger telah mencuri foto2 kepunyaan grand sifu kita yaitu dome.

Gambar2 yang dicuri itu telah dibuang watermak asal kemudian diletakkan watermak blognya.

Siap letak jenis kamera dan lense..hebat betul penipuan mamat sekor ni..

Yg komen kat blog pembohong tu pulak siap puji macam2..
Macam ini punya orang pun ada dlm dunia ni..

ni dia link galeri si penipu besar ni..

http://skatype.blogspot.com/

http://skatypegalery.blogspot.com/

tolong sebarkan maklumat ini agar orang ramai tidak tertipu dengan mamat ni..
sapa2 yg rajin boleh pergi komen kat blog dia..
tanya dia gambar2 ni curi ke atau ambik sendiri..

LINK rujukan : http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=7423

Advertisements

0 Responses to “ISU hangat May ’09 – Kes penipuan tahap gaban”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: