05
Oct
09

dah lama x update..mcm malas plak

nak amik ni…

saje nk bagi idup blog..!
bosan gile nk hapdate blog..
selama ni..bab update blog la paling aku malas tau!!

ade beberapa gambar kat entry baru ni..
bukan wedding..tapi gambar biasa je..

untuk gambar wedding anda suma buleh melawat sini

https://i1.wp.com/www.markless.org/jay/cinematic4.jpg

cenimatic3

cinematic

cinematic2

cinematic5

17
Jun
09

As a Backup photographer

Salam suma…
ha..dah lama aku x post wedding pnye gambar..
so sini ada la sikit hidangan buat korunk yg berani jenguk
blog yg dah macam mayat ni..

Tanggal 6/6/09..
tarikh yg paling memenatkan untuk kesemua wedding photographer di seluruh malaysia..
(aku jamin 100% semua photographer)..
Mmg ramai pengantin-pengantin yang nk kawin pada tarikh tersebut..

x cayakan..tgk nanti masa tahun 2017..
ty budak2 darjah satu masa tu..mama ngan papa diorang yg kawin tahun 2009..mesti kawin pada tarikh 6/6/09..

tak caya..tgk la nanti…
(dah jauh daku melalot..)

so..aku persembahkan..~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

15
Jun
09

Salam Kembali…

hye..salam kembali…

dah hampir 2 bulan blog ni sepi tanpa posting terbaru..

So…selama aku senyap menyepi ni..bukan bermakna aku berenti terus dari berphotography..

tapi…aku x sempat nk postada beberapa shoot & event yg telah diamanahkan kepada aku untuk aku mengshootkan aksi2 meraka yg terlibat…

So..dengan ini…byk la gambar2 yg leh aku post kan kat sini nnt..(insya’allah…) ok lah..antara2 aktiviti aku utk beberapa ketika ni..

aku tgh gila men White studio kepunyaan kwn aku .. a.k.a otai Markless..

mmg layan abis…

utk tidak aku syok sorang diri…

aku akan kongsikan kat korang suma…(mcm la ramai sgt view blog aku neh)…

So terimalah….

Rasaksa Afro vs Gelagat Kecik

Photobucket

Gelagat Kecik pose ala2 model suar dalam Kiki Lala…

Photobucket

Gelagat Kecik Peluk Bantal ….kunun cute la ni…

Photobucket

Bro Markless a.k.a otai…

Photobucket

Behind The Scene…Next Top Model

Photobucket

The Special..

Photobucket

Photobucket

Cradit to Markless sebab shoot Gambar dibawah ni..

26
May
09

ISU hangat May ’09 – Kes penipuan tahap gaban

Photobucket

Sudah lama tak berlaku kejadian seorang jurufoto menipu dengan mengaku hasil kepunyaan orang lain sebagai haknya.
Kali ini terjadi lagi dimana seorang jurufoto/bloger telah mencuri foto2 kepunyaan grand sifu kita yaitu dome.

Gambar2 yang dicuri itu telah dibuang watermak asal kemudian diletakkan watermak blognya.

Siap letak jenis kamera dan lense..hebat betul penipuan mamat sekor ni..

Yg komen kat blog pembohong tu pulak siap puji macam2..
Macam ini punya orang pun ada dlm dunia ni..

ni dia link galeri si penipu besar ni..

http://skatype.blogspot.com/

http://skatypegalery.blogspot.com/

tolong sebarkan maklumat ini agar orang ramai tidak tertipu dengan mamat ni..
sapa2 yg rajin boleh pergi komen kat blog dia..
tanya dia gambar2 ni curi ke atau ambik sendiri..

LINK rujukan : http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=7423

13
May
09

candidgalaxcy berehat sepanjang MAY ’09

Dukacita dimaklomkan..
fotoblog CandidGalaxcy tidak mengupload sebarang gambar terbaru berikutan
masalah-masalah tertentu…

sehingga 7 june 2009


sekian terima kaseh..
harap maklom..


Jay.
CandidGalaxcy

05
May
09

Grand Outing Digital Mukmin (DM) bersama Ustaz Azhar. # 3

Sambungan lagi Grand Outing DM pada 28 april 2009..
byk gambar yg telah si shoot..
nk penuh Memory 8GB CF card aku nih!..kekeke

ok la..ada photogroup lagi..kali ni 3/4 full group..

Berdiri dari kiri : Muslim Rocker, Zakiah, Bruse Willis, Tagaiaz, Aizen, Ustaz, Pok Mang, Greenboy

Duduk dari kiri : Fahmie.Alias, Palie, Royalfinger, Gozali, Mario, Markless.

ok utk kali ni..EDISI candid!

pali skodeng bunga

tagaiaz bosing macho!

Bruce Willis a.k.a the bodyguard!

shopping sakan Markless..cari modal pujuk awek ke bro??

bersatu teguh …bercerai kita kawin lagi..leh ke para isteri?? 😀

ustaz the leader..suma follow ustaz dlm outing ni..!!

04
May
09

Sambungan Grand Outing Digital Mukmin. #2

ok…sambungan grand outing Digital Mukmin…

EDISI makhluk bukan manusia…

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
EDISI model VOL. 1

Photobucket

Usia Berbeda..minat yg sama…

Photobucket

CLS la skali… 😛

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Akhil Hay 20thn akan datang!! wkakakakakaka  😀